Politika vračila blaga in kupnine

Zadnja posodobitev: 27. april 2021

Zahvaljujemo se vam za nakup pri NKX Motor.

Če iz kakršnega koli razloga z nakupom niste popolnoma zadovoljni, vas vabimo, da pregledate našo politiko vračil blaga in kupnine.

Naslednji pogoji veljajo za vse izdelke, ki ste jih kupili pri nas.

Pojasnilo in definicije

Pojasnilo

Besede, katerih začetnica je napisana z veliko začetnico, imajo pomen, opredeljen pod naslednjimi pogoji. Naslednje opredelitve imajo enak pomen, ne glede na to, ali so v ednini ali množini.

Definicije

Za namene te politike vračila blaga in kupnine:

 • Podjetje (v tem dokumentu “Podjetje”, “mi”, “nas” ali “naš”) se nanaša na Tadej Grobelšek, s.p., Celovška cesta 85, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 • Blago se nanaša na izdelke, ki se prodajajo v spletni trgovini.
 • Naročila se nanašajo na vašo zahtevo za nakup blaga pri nas.
 • Storitev se nanaša na Spletno mesto.
 • Spletno mesto se nanaša na NKX Motor, dostopen na https://www.nkxmotor.si
 • Vi predstavlja posameznika, (ki dostopa do Storitve oziroma jo uporablja), podjetje ali drugo entiteto, v imenu katere ta posameznik dostopa do Storitve oziroma jo uporablja.

Pravica do preklica naročila

Upravičeni ste do preklica naročila v 14 dneh, ne da bi za to navedli kakršen koli razlog.

Rok za preklic naročila je 14 dni od datuma, ko ste prejeli blago ali ko tretja oseba, ki ste jo imenovali, ki ni prevoznik, prevzame v posest dobavljeni izdelek.

Če želite uveljaviti svojo pravico do preklica, nas morate z jasno izjavo obvestiti o svoji odločitvi. O svoji odločitvi nas lahko obvestite na naslednji način:

 • Po e-pošti: info@nkxmotor.si

Ko bomo obveščeni o vaši nameri, da vrnete vaše naročilo, boste imeli na voljo 14 dni, da nam izdelek vrnete od datuma, ko ste nas obvestili o preklicu naročila.

Povračilo bo izvedeno najpozneje v 14 dneh od dneva, ko prejmemo vrnjeno blago. Uporabili bomo enako plačilno sredstvo, kot ste ga uporabili za naročilo, in za to povračilo ne boste morali plačati nobene provizije.

Pogoji za vračilo

Da bo blago upravičeno do vračila, se prepričajte o naslednjem:

 • Blago je bilo kupljeno v zadnjih 14 dneh
 • Blago je v originalni embalaži
 • Blago ni bilo uporabljeno ali poškodovano
 • Imate račun ali potrdilo o nakupu

Naslednjega blaga ni mogoče vrniti:

 • Dobava blaga po Vaših specifikacijah.

Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji zavrnemo vračilo blaga, ki ne izpolnjuje zgornjih pogojev vračila.

Vračilo je možno samo za blago, ki ni bilo v akciji. Za blago v akciji žal ni mogoče vrniti kupnine. Ta izključitev morda ne bo veljala za Vas, če to ne dovoljuje veljavna zakonodaja.

Vračilo blaga

Odgovorni ste za stroške in tveganje, povezano z vračilom blaga. Blago morate poslati na naslednji naslov:

Tadej Grobelšek s.p.
Celovška cesta 85
1000 Ljubljana
Slovenija

Ne odgovarjamo za blago, ki je bilo poškodovano ali izgubljeno v povratni pošiljki. Zato priporočamo zavarovano in sledljivo poštno storitev. Vračilo kupnine ne moremo izvesti brez dejanskega prejema blaga ali dokazila o prejeti povratni pošti.

Darila

Da so darila upravičena do povračila kupnine, morajo izpolnjevati pogoje za vračilo, kot so podrobno opisani zgoraj. Če je bilo blago ob nakupu označeno kot darilo in nato poslano neposredno vam, boste prejeli darilno dobroimetje v vrednosti vašega vračila. Po prejemu vrnjenega izdelka vam bomo poslali darilni bon.

Če blago ob nakupu ni bilo označeno kot darilo ali če je naročilo odposlano obdarovalcu samemu, da ga lahko preda pozneje, bomo vračilo poslali obdarovalcu.

Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja o naši politiki vračila blaga in kupnine, nas kontaktirajte:

 • Po e-pošti: info@nkxmotor.si